Føler du deg tappet for energi? Kjenner du at ditt hjem ikke gir deg den helt store gleden lenger? Er det slik at det på en måte ikke hjelper uansett hvor mye du rydder? I følge Fang Shui-tankegangen er det én ting som da gjelder: det er å starte en skikkelig rydding av hjemmet ditt – og da snakker man om en ordentlig sjau hvor huset virkelig tømmes!

Hvordan et hjem oppfattes er avhengig av flere forskjellige ting, og at det er uryddig på innsiden eller at det er overoppfylt med unødvendige ting bidrar til å skape ubalanse og disharmoni. Siden som vi linker til her går så langt som at man kanskje bør vurdere forbrukslån for å kjøpe nye møbler, tømme huset for ting og nærmest begynne på nytt hvis man føler seg maktesløs i eget hjem.

Dette er noe vi i utgangspunktet støtter opp om, men vi mener dog at det er greit å starte med ryddesjauen – og det kan faktisk være utfordrende nok. Her skal man være tøff med seg selv og man må være innstilt på å gjøre noen ‘tøffe’ valg som kanskje vil kunne føles ubehagelig, men det er helt nødvendig hvis man virkelig skal få en forandring.

Hva skal du kaste og hva skal du beholde? Valget er vanskelig å ta, men i utgangspunkter er egentlig enkelt hvis man klarer å beholde på én eneste tanke i denne prosessen: hva her jeg hatt bruk for i løpet av det siste året av de tingene jeg eier? Her er det mange som blir overrasket over hvor lite det er man har, og når du går gjennom pappesken på boden så vil du fort skjønne at det meste som ligger oppi den er ting du ikke har behov for i dag.

Dessverre er folk veldig sentimentale i forhold til det å ta vare på gamle ting ettersom de har et ‘forhold’ til det, men dette er rett og slett tull – så strenge er vi faktisk nødt til å være! Du har én eneste ting å gjøre og det er å gå i gang med oppryddingen, og vi kan garantere at du vil bli kvitt et helt hengerlass med gammelt skrot som bare ligge å tar opp plass i hjemmet ditt.

Hva er egentlig poenget med å bruke lagringsplass på ting du ikke bruker? Det er noe man gjør med julepynt og påskepynt!