Bruken vår av kredittkort har tatt seg ekstremt opp i løpet av de siste årene og det er nærmest ingen nordmenn som er engstelige for å sette seg i gjeld i dag. Programmer som ‘Luksusfellen’ har dukket opp og det sier vel sitt om akkurat den saken.

Når det er sagt: det er forskjell på å sette seg i litt gjeld og i bunnløs gjeld, og kredittkortene er faktisk en veldig god hjelpemiddel som vi kan benytte oss av til forskjellige ting. Nordmenn er nemlig også veldig glade i å bestille varer til hjemmet på nett, og dette gjelder naturligvis også saker og ting som brukes til å fikse opp huset. Dette kan være både lamper og kunst, men også mye annet – og i de tilfellene hvor man bestiller dette fra utlandet er det liten tvil om at det er fornuftig å bruke kredittkortet.

Kortet er rentefritt i rundt om 50 dager (litt avhengig av hvilket kort det er snakk om) og så lenge man betaler tilbake det man har brukt innen denne tidsfristen så er gratis å bruke det. Dette er det mange som ikke vet, og at man faktisk kan benytte kortet og ta det som et gratis lån er veldig kjekt og noe som mange benytter seg av.

Problemene kan imidlertid dukke opp når kredittkortgjelden blir altfor høy, for da er faktum det at det er vanskelig å bli kvitt gjelden. Dette er det mange som har erfart, og skal man bruke kortet til for eksempel å bestille ting og tang til hjemmet er det viktig at man har penger til å betale ned kortet umiddelbart, for hvis ikke kan varene man kjøper ende opp med å bli skikkelig kostbare.

Den effektive renten på kredittkortene er som kjent høy og med flere hundretusen kroner i gjeld kan man bli sittende med fakturaer i årevis før man er kvitt denne ekstra belastningen på økonomien.