Vi har skrevet mye om oppussing og vedlikehold av boliger og leiligheter her på våre sider, men vi føler at det er ett punkt vi ikke har vært flinke nok til å følge opp. Det vi snakker om skjønner du sikkert av overskriften, og det er naturligvis uteområdet vi snakker om.

Verdiøkning på en bolig er viktig, men du kan faktisk få en enda høyere verdivurdering hvis du har lagt ned et skikkelig arbeid på utearealet på eiendommen din, og dette skal man ikke undervurdere. Når en eiendomsmegler og en potensiell kunde skal vurdere et mulig objekt som skal selges så er det naturligvis helheten som betyr noe. Et uferdig uteområde behøver ikke nødvendigvis å presse prisen ned, men det kan være med på å øke prisen, av den enkle grunn at det hele ser mer ferdig ut. Dette er det ikke alle som tenker på og det behøver heller ikke å være så mye som må til for at man skal få det pent på utsiden.

Det finnes redskaper for så nær sagt absolutt alt arbeid som skal gjøres på utsiden, og det er derfor bare å gå til innkjøp av det du måtte behøve. Mange prioriterer naturligvis å gjøre seg ferdig på selve boligen før de starter ute, men når man føler at man er i mål der eller rett og slett bare har lyst på et annet prosjekt å jobbe med, så kan det faktisk være en klok investering å begynne utendørs.

Før du imidlertid setter i gang så kan det være lurt å tenke over følgende: hvordan vil du ha det på utsiden når du er ferdig? Har du en overordnet plan? Å ha en skikkelig plan vil uten tvil være veldig viktig og da har du noe konkret å jobbe etter. Sett deg delmål som du gjør det ferdig med før du begynner på neste trinn. På denne måten får du det ferdigstilt etterhvert som du jobber, og da ser du fortere resultatene.