Litt humoristisk må man få lov til å være og det er naturligvis ingen vanlig sylteagurk som har blitt solgt for denne astronomiske summen, men selvsagt ‘sylteagurken’ i London – eller St. Mary Axe som den egentlig heter. Bygget det er snakk om er den ovale skyskraperen i verdensmetropolen og det er altså Joseph Safra som har bladd opp omkring 700 millioner pund.

Den brasilianske milliardæren har altså sikret seg dette landemerket som ble offisielt åpnet for bare 10 år siden, og det er ingen tvil om at dette er for et arkitektonisk ikon å regne. Det er Safra Group som står som eiere av eiendom og det er altså Brasils rikeste mann som styrer dette selskapet.

Safra fortsetter med dette sin plan om å bygge seg opp en portefølje av særegne eiendommer i de største byene i verden, og gjennom et aktiv lederskap ønsker selskapet å gjøre bygningene enda mer attraktive. Det vil derfor gjennomføres forbedringer som vil leietakerne vil nye godt av.

St. Mary Axe er 180 meter høy og rommer 42 etasjer med kontorer, og det er i hovedsak forsikringsfirmaet Swiss RE og advokatfirmaet Kirkland & Ellis som leier størstedelen av de totalt 50.000 kvadratmeterne med kontoret.
Populært objekt

Selgeren av bygget er IVG Immobilien AG som kjøpte bygget i 2008 av Swiss RE for 630 millioner pund. Denne gangen er ikke transaksjonen avslørt etter ønske fra partene men Financial Times sitter på opplysninger som forteller at summen er på omtrent 7,5 milliarder kroner.