Som vi tidligere har nevnt så snakker vi om litt forskjellig her på vår lille blogg, og også denne gangen skal det handle om økonomi – men nå om trading. Trading har tatt seg voldsomt opp blant den jevne nordmann og dette er kanskje ikke så rart. CFD handel er det nye store og her dreier det seg om å ta store risker i jakten på store profitter – og det er det mange som lykkes med.

Oppdater deg om cfd handel på dette nettstedet.

I den forbindelse skal vi snakke litt om et teknisk analyseverktøy som kalles for RSI. RSI er en forkortelse for relative strenght index og er noe som du kan benytte deg av for å vite når du skal inn og ut av en handel. Det høres kanskje komplisert ut, men det er det egentlig ikke. Som sagt er timing i forbindelse med trading den kanskje aller største utfordringen man opplever som investor, og da vil det hjelpe å ha så mange verktøy i arbeidsskrinet som mulig. Innenfor denne formen for trading kan man altså tjene penger på både stigning og fall i verdien til for eksempel et valutapar og da gjelder det at man inntar den rette posisjonen.

Når en valuta har blitt kjøpt mye, altså at den stiger i verdi, så vil den til et eller annet punkt havne i den situasjonen at den er overkjøpt. Det samme gjelder andre veien, bare at den da betegnes som oversolgt. RSI fungerer på en skala som går fra 1 til 100, og et valutapar vil betegnes om overkjøpt hvis det stiger over 70, mens det er oversolgt hvis det havner under 30 eller 25. Så hvis man befinner seg i en situasjon hvor en valuta er oversolgt vil det kunne lønne seg å innta en kjøpsposisjon, mens man bør innta en salgsposisjon hvis det er overkjøpt.

Nå er det ikke så enkelt at man kun kan se på dette, men at det vil kunne være en indikator er det ingen som helst tvil om.