Nordmenn er et ekte hyttefolk og faktisk er det så mange som 250.000 personer som kunne tenkt seg å investert i dette – og hytten skal helst ligge i fjellet.

Ser man på Finn.no og legger antall visninger til grunn, kan det virke som om at de aller mest ettertraktede hytteområdene befinner seg i Blefjell, Beitostølen og på Sjusjøen. Disse tallene gjelder for søk og visninger som har blitt gjort i august og september, og Stein Wettergreen i Norsk Hyttelag mener at dette beviser at de velkjente og etablerte hytteområdene fortsatt holder stand.

Disse områdene har noen viktige egenskaper som norske hyttesøkere er ute etter, og ting som gode og stabile snøforhold, en akseptabel reiseavstand fra byen og kommuner som har god erfaring med hytteeiere synes å være viktig. Dette med et godt forhold til hytteeierne er meget viktig og krever faktisk litt erfaring. Det er mange kommuner som har røket uklar med hyttefolkene og dette skjer ofte ved at man fra kommunal side har en klønete håndtering av for eksempel, vann, avløp og strøm. I tillegg kan innføring av eiendomsskatt slå meget uheldig ut. Mange hytteeiere velger i dag å bore etter vann for å sikre seg egen vanntilførsel, og dette er noe alle har muligheten til å gjøre.

De nevnte hytteområdene har som sagt en meget lang erfaring på dette feltet og dette virker tiltrekkende på hyttefolk.

Her ser du de mest populære fjellområdene for hytter:

1. Sjusjøen

2. Beitostølen

3. Blefjell

4. Kvitfjell

5. Skeikampen

6. Nesbyen

7. Hemsedal

8. Geilo

9. Oppdal

10. Tyin