Har du kanskje en liten drøm om å fikse opp litt i ditt eget hus? Har du lyst til å legge et gulv eller å bytte ut et vindu? Kanskje vil du sette inn en ny dør eller dele av et rom slik at du får et ekstra soverom? Mulighetene er mange og hvis man er nevenyttig er de fleste av disse tingene en smal sak å fikse.

For den som har ti tommeltotter er hvert enkelt av disse ‘oppdragene’ nærmest uoverkommelig og det som ofte da skjer er at prosjektet bare blir liggende – og det er jo veldig synd! En oppussing er bra på så mange måter og først og fremst handler det om at man tar vare på det man eier. Dernest dreier det seg om at oppgradering av boligen faktisk gir en verdistigning, og dette er selvsagt bra den dagen du skal selge boligen din. At ting ikke er på stell da kan være svært utslagsgivende for prisen. Men aller mest handler det om at du skal trives i hjemmet ditt, og hvis du går og irriterer deg over forskjellige småting som ikke er på plass så forringer dette livskvaliteten din. Det finnes allikevel håp selv for den som ikke er så god med sag og hammer – nemlig internett!

Internett er stappfullt av informative gjør-det-selv-filmer hvor du helt ned til detaljnivå får vite hvordan du skal kunne gjøre det aller meste i ditt eget hus – med dine egne hender. Det er massevis av videoer som viser deg hvordan gulvet skal legges og hvordan vinduet skal settes inn, inkludert foringer!

Husk at ingenting er for dumt å søke etter og alle kan ikke være snekkere – vi er gode til forskjellige ting og det er det viktig å huske på. Hvis du er en av dem som ønsker å bytte kledning på ytterveggen så hvorfor ikke gjøre det! Det finnes massevis av kilder der ute som vil gi deg gode tips – se bare under: