Vi blir stadig flere pensjonister i Norge og den store eldrebølgen er på full fremmarsj. Mange skal avslutte et langt virke i arbeidslivet og det er med god samvittighet disse arbeidskraumene som har bygd landet vårt nå endelig kan trekke seg tilbake som yrkesaktiv. Da er det virkelig på tide å være litt egoistisk og tenke på seg selv selv og de man har rundt seg, og selv om man har sluttet å jobbe så trenger man ikke slutte å være aktiv, for hvis man gjør det havner man fort i nedoverbakke. Det er med andre ord på tide å høste alt det man har bygd opp gjennom et helt liv!

Hvis du har et stort hus som du og din ektefelle sitter med, men som dere kanskje ikke har fullt ut bruk for? Etter all sannsynlighet har alle fuglene forlatt redet og mange kvadratmeter står tomme og ubrukte det meste av året. Tja, det kan fort bli ensomt og litt trasig i et slikt hus, og da er det kanskje på tide å selge eller til og med investere i en hytte? Ikke alle har lyst til å selge og grunnen kan kanskje være at man har lyst til å ha muligheten til å samle familien et par ganger i året, og da kan de ekstra soverommene fort komme til sin nytte. Da er kanskje en hytte noe som kan være aktuelt for mange, og da får man noe langt mindre og noe som man kan puske med mens dagene flyter forbi. Man får noe mindre, noe mer intimt, noe felles å jobbe for og noe som får dagene til å gå. Dessuten får man en kjærkommen avveksling fra den daglige tralten, og man må vel innrømme det: å stikke på hytten og kose seg med litt rødvin en helg om høsten frister jo unektelig!

Så til alle pensjonister – nyt den ekstra tiden dere nå har fått og vit at dere skal gjøre det med all verdens gode samvittighet!