Nordmann har godt med penger mellom hendene og det synes godt når vi ser på hva vi eier og har. Hus, biler, vogner, båter, hytter og mer til står på listen, og vi gir oss ikke får vi er i mål!

Nå skal vi ikke få nordmenn til å høres ut som et grådig folkeslag, men faktum er jo at vi er nokså priviligerte med tanke på økonomi, og det er rett og slett bare slik det er. Vi har muligheter til å koste på oss mye, og dette gjør vi til gangs.

Nordmenn har et spesielt ‘kjærlighetsforhold’ til hyttedrømmen, og dette er veldig spesielt. En hytte på fjellet eller ved havet er en ønskedrøm for mange, og det å ha muligheten til å tilbringe en helg eller en ferie på sin egen lille hytte henger utrolig høyt. Nye hytteområder lanseres stadig, og tomtene rives bort. Det er nesten helt fantastisk å bevitne, men som sagt: vi har de økonomiske musklene til det, og da blir det gjerne sånn. Man kan mislike det så mye som man vil, men dette er virkeligheten.

Så over til hyttedrømmen: hvor dyrt skal det være, hvor stort skal det være og hvor langt unna skal det være. Alt dette er jo naturligvis opptil hver enkelt bestemme og når det gjelder de to første spørsmålene så må nesten lommeboka til den enkelt få ha et ord med i laget.

Men vi har dog et godt tips når det gjelder avstanden til hytten, og dette er faktisk ganske viktig. En hytte skal jo brukes, og da er det viktig at den ikke er for langt unna. Faktisk er vi så bombastiske og mener at man aldri burde kjøpe eller bygge en hytte som er mer en 2 – 2,5 timers kjøring unna hjemmet. Noe lenger enn dette blir nesten for langt for en helg, og da er jo hele poenget med hytten borte.

Dette var dagens hyttetips fra oss her på Herstad Eiendom!