Hvis du kjøper noe med lånte penger så blir det naturligvis til at det du kjøper blir mye dyrere ettersom du er tvunget til å betale renter samt flere andre utgifter.

Det finnes massevis av lånegivere som er villige til å låne ut penger til deg og du kan faktisk låne alt fra 1000 kroner til flere millioner uten noe større problem. Noe som har blitt vanlig i løpet av de siste årene er såkalte smålån hvor man låner lave beløp til et hvilket som helst formål. Man må som vanlig være minst 18 år for å få slike lån og i tillegg må man ha en fast inntekt, samt aller helst være fri for betalingsanmerkninger.

Slike lån ligger som regel på alt fra 1000 kroner til 10.00 kroner og det er vanlig med en nedbetalingstid som er kort – og da faktisk å kort som bare et par måneder, alt etter om du søker på dette eller ikke. Ofte er rentene på disse lånene høye så her er det om å gjøre å betale tilbake til avtalt tid ellers kan det komme til å koste deg dyrt. Rentene på slike lån kan plutselig bli skyhøye og da vil du kunne få problemer med å håndtere gjelden.

Tenk også over til hvilket formål du låner penger til, og låner du penger til å brenne dem på å spille på spilleautomater på nett eller på lotto så er dette noe som naturligvis ikke anbefales. Hvis du skal låne penger så gjelder det å ta deg tid til å sammenligne lånene som gis hos de forskjellige bankene. Sjekk hvilke vilkår som gjelder, hvor lang nedbetalingstid som tilbys og naturligvis også rentenivået. Du kan spare en hel del penger på å sammenligne lån mellom bankene, og dette kan du få hjelp til av en nettmegler – som også er helt gratis å bruke.