Har du kunnskap om hva som skjer i finansmarkedene over hele verden, eller har du kanskje spesiell innsikt i spesielle markeder som for eksempel råvarer, aksjer, indekser eller valuta? Da finnes det en mulighet som kan sørge for at du kan tjene gode penger, men vær obs – her er det stor risiko!

Det vi skal si litt om i denne artikkelen er den finansielle aktiviteten som under en fellesbetegnelse kalles for cfd handel. Ved å klikke på lenken kommer du til en side hvor du får forklart de forskjellige aspektene ved denne formen for trading, og at dette er på tur til å bli populært er kanskje ikke så rart. Mulighetene for høye gevinster er uten tvil store, men med høye muligheter for stor avkastning følger også høy grad av risiko.

Nylig var en nordmann fremme i mediene ettersom han opplever stor suksess på det sosiale investeringsnettverket eToro, og det som kanskje er mest imponerende er at han faktisk bare er 19 år. Fra sitt soverom hjemme hos sine foreldre styrer han en forholdvis stor portefølje og han lykkes godt med sine plasseringer av penger i valutasektoren. eToro er litt spesielt ettersom man der kan kopiere andres handler, og den unge nordmannen har blitt kopiert av ikke mindre enn rundt 700 personer. Dette tjener han litt penger på fra eToro, men målet hans er å bli enda større.

Handelen dreier seg svært forenklet om å forutse hvordan markedet skal utvikle seg og det er muligheter til å tjene penger på både oppgang og nedgang, og det er kanskje dette som gjør cfd handel så fascinerende. Det som all hovedsak er skummelt med dette er at handelen er giret, og hvis du for eksempel handler for 500 kroner så vil verdien av handelen være mye høyere enn dette. Dette betyr kort sagt at du kan tjene mye mer enn det du har investert på svært kort tid, samtidig som du naturligvis også kan tape mer enn det du har investert!

Så hvis du skal prøve dette – vær forsiktig.