Den første boligen din har du kanskje allerede skaffet deg, planlegger å skaffe deg eller kanskje kvittet deg med! Uansett hva situasjonen din er: dette er en begivenhet som er veldig spesiell og som for alltid vil være et minne som du har vil ha kjært.

Du kjenner kanskje spenningen fra det første møtet med banken din, når du nærmest ber på dine knær om å få akkurat dette lånet som vil gjøre deg til boligeier. Dette punktet i livet som gjør at du for alvor ikke lenger er et menneske uten rot, men nå kan se på deg selv som et voksent individ som har ansvar, lån og forpliktelser.

Felles for de aller fleste: den aller første boligen er ikke den mest luksuriøse, men hør her: det er naturligvis helt normalt og akkurat slik som det skal være. Det er nå den store jobben din starter – det er nå du skal ta rev i seilene og starte med det aller største prosjektet: din bolig.

For husk én ting: har du sikret deg en bolig har du samtidig sikret deg arbeid. I de eller fleste tilfeller er økonomien din i en slik forfatning at du er nødt til å gjøre oppussingsarbeidet selv og resultatet av det vil naturligvis bære preg av dine evner til å bruke hendene, og dette er ikke det enkleste for alle. Da vil hjelp fra venner og familie være viktig, og hvis ikke du har denne muligheten vil du være nødt til å spinke, spare, gjøre så godt du kan selv og deretter leie inn hjelp når du har råd til det.

Slik er livet men husk at dette er det første huset ditt. Dette er boligen hvor du kanskje skal oppdra dine barn og dele dine første år som samboende. Huset kan være skakkkjørt og sliten, men det er fortsatt ditt eget og noe du eier.