Hva i alle dager har en artikkel som omhandler kredittkort å gjøre på en side som omhandler bolig? Jo, det er en grunn til nettopp det og det skal vi forsøke å forklare her.

All handel hvor varen eller tjenesten betales på forhånd er forbundet med en viss risiko – en risiko som innebærer at du har betalt for noe som du ikke har fått ennå. Og hva er risikoen? Risikoen ligger først og fremst i at du ikke får varen du faktisk har betalt for, og spørsmålet er: hva gjør du da.

La oss si at du har bestilt et lass materialer eller en kjøkkeninnredning som butikken på bestille fra leverandøren. Den blir ikke bestilt før du betaler for deg, og da har du i utgangspunktet ikke noe valg – så hva gjør du? Nettbank eller giro? Det er de vanligste alternativene, men så langt i fra de smarteste.

Trikset her er enkelt og greit: du betaler naturligvis med ditt kredittkort! Årsaken til det er like enkel som den er genial: du har en uovertruffen finansiell beskyttelse når du bruker dette kortet, og når kjøpet er gjennomført kan du rett og slett betale ned kortet med et vanlig lån eller rett og slett et forbrukslån hvis du ønsker det.

Hva er det som kan føre til at du ikke får varene levert? Jo, det kan være noe så enkelt som en vanlig konkurs hos butikken eller leverandøren. Har du da betalt med kredittkortet sier kredittkjøpsloven rett ut at du har krav på pengene tilbakebetalt fra banken hvis du ikke får noe ut av konkursboet. Og for å si det rett ut: forbrukerne får som regel aldri noe ut av konkursboet – det er det kun de aller største kreditorene som gjør, og når alle pengene er borte står alltid de vanlige forbrukerne igjen tomhendt… med mindre de har brukt kredittkortet sitt da!