Å ha et hjem er noe mer enn bare det å eie noe, noe mer enn bare en investering. Det er på en måte en livsstil og et evigvarende prosjekt som man kommer til å ha helt til den dagen man kvitter seg med det. Mange vil karakterisere det som kun arbeid, men da har man i utgangspunktet ‘tapt’.

Det hele handler kort og godt om å se på det å eie et hjem som å ha en hobby. Klarer man å ha en slik innstilling har man nådd langt, og da vil man se på arbeidet med helt andre øyne. Tenk at du bruker tiden på å skape et hjem til deg og dine, og ikke på at vedlikeholdsarbeidet gjøres fordi du er nødt og fordi boligen vil falle i verdi hvis du ikke gjør det. Man må snu tankene sine og tenke positivt, for å bruke en klisje, og hvis man klarer dette vil alt det andre som for eksempel verdistigning komme av seg selv.

Gjør alt med kjærlighet og interesse og du vil garantert få en helt annen opplevelse av det å jobbe med dit hjem.

Før vi gir oss skal vi gi deg et lite tips:

Når du skal jobbe med din bolig kan det være smart å ha en klarlagt plan som du jobber etter. Ta for deg rom for rom og finn ut hva du vil gjøre med det. Sett opp punkter over hva som skal gjøres og start arbeidet i den ene enden. Kryss ut punktene etter hvert som du blir ferdig og før du vet ordet av det har du gjort ferdig et helt rom. Deretter beveger du deg videre til neste prosjekt. Husk at du ikke har det travelt og at du ikke trenger å ta opp lån for å gjøre dette arbeidet. Legg av litt penger og ta det etter hvert som du har muligheten, og til slutt sitter du igjen med en bolig som er akkurat slik som du vil ha den.